Stenskott? Vänta inte med att laga eller byta din trasiga vindruta.

Att sprickor i vindrutan gör det svårare att ha full koll framåt är ingen nyhet – sikten försämras ju för varje repa, stenskott och spricka som uppstår.

Men vad många inte känner till är att vindrutan är en viktig del i bilens bärande konstruktion. Så om du har en spricka i vindrutan är det bra att byta ut den, vänta inte för länge.

En vindruta är betydligt mer än ett skydd mot väder och vind. Den är en viktig del av bilens bärande konstruktion och bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet. Det är betydelsefullt inte minst eftersom airbagen tar stöd av rutan vid en kollision. Dessutom innehåller din vindruta ofta laser, sensorer och kameror som ytterligare bidrar till din och dina medtrafikanters säkerhet. Det talar för att du ska välja en Volkswagen Originalruta nästa gång du byter. Och att du låter våra experter göra jobbet.

Just nu får du nya torkarblad på köpet när du byter vindruta.

När du lämnar in din bil hos oss kan du vara säker på att den tas om hand på rätt sätt. Vi är experter på Volkswagen och har alla de verktyg och originaldelar som krävs för att bilen alltid ska vara en Volkswagen – även om byter vindrutan eller någon annan viktig säkerhetsdetalj.

Erbjudandet gäller t o m 30 juni 2020.

Fem anledningar att välja en Volkswagen Originalvindruta:

 1. Den är en del av bilens bärande konstruktion.
  Vindrutan i din Volkswagen utgör en del av bilens bärande konstruktion. Det innebär att dess utformning, kvalitet och montering bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet. Vindrutan är med andra ord en ren säkerhetsfråga.
 2. Den agerar stöd till airbagen vid en kollision.
  Vindrutan ger stöd till krockkudden vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är därför viktig för att airbag-systemet ska fungera som det var tänkt.
 3. Den innehåller ofta viktig säkerhetsteknik.
  Förarassistansteknik som laser, sensorer och kameror sitter monterade på vindrutans insida. Därför är det viktigt att ersättningsrutan har exakt samma egenskaper som den vindruta som satt i din Volkswagen när den lämnade fabriken.
 4. Den är perfekt anpassad till din Volkswagen.
  En Volkswagen Originalvindruta är tillverkad enligt Volkswagens extremt höga kvalitetsstandarder och är perfekt anpassad till just din Volkswagen.
 5. Vi kalibrerar alla säkerhetssystem korrekt.
  En Volkswagen Originalvindruta garanterar att säkerhetssystemen i din Volkswagen fungerar och att bilen har samma höga säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.

Just nu får du nya torkarblad på köpet när du byter vindruta.

Välkommen till oss på Volkswagen i Stockholm, Göteborg eller Syd.

Erbjudandet gäller t o m 30 juni.

Publicerat: 1 april, 2020 Senast ändrad: 7 april, 2020
Skrivet av Din Bil Servicemarknad